Social video

Social video’s zijn niet meer weg te denken uit de mediamix.

Vaak hebben ze niet tot doel om te
converteren, maar worden ze ingezet voor image building. De filmpjes worden ingezet op Facebook, Instagram of bijvoorbeeld YouTube. Worden ze gewaardeerd, dan worden de video’s gedeeld. Hoe sterker of opvallende de boodschap, hoe meer kijkers!

Voorbeelden van social video’s

Heijmans

Spa

Bouwmaat

Morres

Het maken van een social video begint -net als bij de productie van een commercial- met het stellen van twee vragen: Wat is het doel? Wat is de doelgroep? Op basis van deze twee uitgangspunten maken we een script. Wil je autoriteit opbouwen, dan ligt het voor de hand dat we uitgaan van een zakelijke benadering. Wil je dat een boodschap viraal gaat, dan wordt eerder gekozen voor een opvallende aanpak die iets teweeg brengt bij de kijkers. Dat kan zowel positief als negatief. Als de kijker ergens door geraakt wordt, zal de boodschap eerder gedeeld worden.

Bij het maken van je social video ben je -als het goed is- uitgegaan van doel en doelgroep. Het slagen van je missie staat of valt met targeting. Door je pijlen heel precies op je doelgroep te richten kun je nauwkeurig bepalen wie je boodschap gaat zien. Leeftijd, geslacht, interesses, carrière, eetgewoonten, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt erop targeten!

GIF

Meer informatie nodig?

Neem contact met ons op!