Opdrachtmuziek

In onze studio in Vught componeren we muziek op maat, ook wel opdrachtmuziek genoemd. We maken opdrachtmuziek voor onder andere bedrijfsfilms, uitlegvideo’s en commercials. We kijken samen met de opdrachtgever naar de corporate identity, de doelgroep en de inzet.

Voorbeelden van opdrachtmuziek

WoonVeilig

Meubelzorg

Garagepark

Stas

Bij het componeren van opdrachtmuziek beginnen we met het bepalen van de uitgangspunten: wat is de gewenste sfeer, welk gevoel moet het oproepen, wat is het beoogde genre, wat is de doelgroep? Op basis van deze uitgangspunten gaan onze componisten aan het werk en komen met een eerste voorstel. Naar aanleiding van dit voorstel wordt bekeken of er eventuele verbeterpunten zijn. Over het algemeen zijn er twee correctierondes nodig om tot een definitieve oplevering te komen.

Een soundlogo is een herkenbare melodie, gekoppeld aan een merk. Soms wordt de merknaam gesproken, en soms gezongen. Zo’n gezongen jingle is populair. Grote merken als Albert Heijn, Jumbo en Praxis zetten een reclamemuziek in. Van de Laar | Van Efferen Studio‚Äôs maakt al sinds 1991 met succes gezongen jingles. Enkele bekende voorbeelden: Electroworld, Keller Keukens, Amslod en bijvoorbeeld Manutan.

GIF

Meer informatie nodig?

Neem contact met ons op!