Sound design

Sound design kan van essentieel belang zijn bij een productie. Of het nu een radiocommercial betreft, een TV-commercial, een online-commercial, een uitlegvideo of een speelfilm. Sound design versterkt de verbeelding! Hieronder tref je enkele voorbeelden van producties waar we sound design voor hebben verzorgd.

Producties met sound design

Robert van Beckhoven

Zeelandia

Broli Potato Chips

Toverland

Sound effects library

Sound design is meer dan zomaar het “open trekken van een blik geluidseffecten”. Een geluidseffect moeten subtiel worden toegepast. Een overdaad leidt tot onrust en ieder geluidseffect dient een functie te hebben. Van de Laar | Van Efferen Studio’s heeft tienduizenden geluidseffecten kant-en-klaar onder de vingertoppen. Toch maken we graag en vaak gebruik van microfoons om een geluidseffect op maat te maken. Iedere productie is immers uniek en de toevoeging van dat éne specifieke geluidseffect kan het verschil maken!

Geluidseffect op maat

Zoals hierboven aangegeven volstaan geluidseffecten uit een library soms niet. Voetstappen, vuistslagen, niet-bestaande geluiden van fantasiewezens of beelden in slow-motion, worden gemaakt door een zogenaamde foley artist (vernoemd naar de geluidseffectenpionier Jack Foley). Deze geluidseffecten worden speciaal ontworpen door een sound designer. Het betreft hier vooral geluiden die moeilijk na te bootsen zijn of niet in het echt bestaan. Op deze pagina vind je enkele voorbeelden van producties waarin Van de Laar | Van Efferen Studio’s de geluidseffecten heeft verzorgd.

Samenwerken in sound design

Mocht je geïnteresseerd zijn in sounddesign om jouw audio content naar een hoger plan te tillen dan helpen we je daar graag bij. Via onderstaand formulier kan je contact met ons opnemen en starten we graag een fijne samenwerking.

Bekijk ook eens wat we doen in Sonic Branding.

GIF

Meer informatie nodig?

Neem contact met ons op!