Sonic branding

Geluid heeft een unieke en krachtige rol gekregen bij marketingdoeleinden. Sonic branding, ook wel bekend als audio branding, sound branding, of music branding omarmt het concept dat geluid een essentieel onderdeel is van een merkidentiteit.

Sonic branding gaat verder dan alleen het herkennen van een merk aan zijn visuele aspecten; het strekt zich uit tot de auditieve beleving die het merk oproept.

Een sleutelaspect van sonic branding is het muziek logo, ook wel audio logo, sound logo of music logo genoemd.

Producties met sonic branding

WoonVeilig

Meubelzorg

Garagepark

Stas

Muziek logo / Sound logo / Audio logo

Een muziek logo is als de muzikale handtekening van een merk. Het is een compacte, herkenbare audioclip die in staat is om de identiteit van een merk te versterken. Daarnaast blijft het hangen in het geheugen van consumenten. Net zoals een visueel logo de visuele identiteit van een merk vertegenwoordigt, draagt een muziek logo bij aan de herkenning en bekendheid van een merk op auditief niveau.

Het is de subtiele klank die consumenten onmiddellijk associëren met jouw merk.

Sonic identity

De term sonic identity verwijst naar het geheel van geluidselementen dat een merk kenmerkt. Het omvat niet alleen het soundlogo, maar ook de algehele sfeer en klank van geluiden die consistent worden toegepast in alle communicatie-uitingen van een merk. Deze cohesie zorgt voor een herkenbare en consistente ervaring voor consumenten. Daarbij maakt het niet uit of ze een reclame horen, een online video bekijken, of een fysieke winkel bezoeken.

Merkgeluid

Het gebruik van merkgeluid, ofwel het bewust inzetten van specifieke geluiden om een merk te definiëren, heeft een diepgaand effect op consumentengedrag. Consumenten worden beïnvloed door geluid op een emotioneel niveau. Bovendien kan het juiste geluid emoties oproepen die direct gekoppeld worden aan een merk. Een ervaren sonic branding agency zoals wij, begrijpt de psychologie achter geluid en weet hoe het de merkperceptie kan beïnvloeden.

Samenwerken aan sonic branding

Kortom, audio branding is een kunst die verder gaat dan alleen het creëren van geluid; het draait om het vormgeven van de identiteit en emoties van een merk door middel van geluid. Bij Van de Laar | Van Efferen Studio’s streven we ernaar om voor elk merk een unieke en krachtige sonic identity te creëren. We benutten de subtiele kracht van geluid om een blijvende indruk achter te laten, net als bij een jingle.

Neem contact met ons op zodat we samen de beste sonic branding voor jouw merk kunnen ontwikkelen.

GIF

Meer informatie nodig?

Neem contact met ons op!