Een eigen podcast maken

Een professionele podcast voor je merk of bedrijf?
We kunnen het van harte aanraden.
De podcast studio van Van de Laar | Van Efferen staat voor je klaar!

We kunnen je helpen met de complete podcast productie.
Van het script en de openingstune tot een professionele gespreksleider.
Met of zonder camera-registratie. Live of semi-live.

Voorbeelden van podcasts / live streams

Livestream WoonVeilig

Weight Watchers

Only For Men

Live stream Bonduelle

Een podcast maak je niet voor jezelf maar voor je luisteraars. Wat is voor hen interessant? Wat maakt het voor hen boeiend om te luisteren en te blijven luisteren? Daarnaast moet de podcast ook iets voor je merk of bedrijf opleveren. Een meerwaarde. Met een podcast kun je je kennis etaleren, mensen meenemen in je verhaal en daarmee betrokkenheid creëren. Kies je in je communicatie voor de inzet van een podcast, zorg dan dat je -voordat je begint- weet welke onderwerpen je wilt behandelen, in hoeveel afleveringen en via welke media je deze wilt publiceren.

Om je podcast interessant te maken kan het verstandig zijn om een professionele gespreksleider in te zetten. Denk hierbij aan een ervaren journalist, een radiomaker, desgewenst bekend via de landelijke media. Daarmee til je de podcast naar een hoger niveau en krijgt het geheel meer diepgang. Van de Laar | Van Efferen Studio’s heeft een uitgebreid netwerk van journalisten en gespreksleiders die het verschil kunnen maken.

Een podcast heeft in de regel geen camera registratie. Dat hoeft ook niet. Veel mensen beluisteren podcasts in de auto en dan heb je geen beeld nodig. Beeld kan echter wel iets toevoegen. Je kijkt als “luisteraar” mee. Zo wordt de betrokkenheid vergroot. De “beeldversie” van de podcast wordt vaak via YouTube ingezet. De link naar het YouTube-kanaal wordt dan eenvoudig gedeeld via LinkedIn of andere sociale kanalen.

Een podcast kun je live streamen of semi-live. Bij semi-live wordt de podcast van tevoren opgenomen en op een later tijdstip gestreamd. Voor beide valt iets te zeggen. Onze ervaring is dat semi-live meer rust en zekerheid geeft. Gaat er tijdens de opname iets niet helemaal naar wens? Dan doe je het gewoon even over. We maken na de opnamen de perfecte montage en de aflevering ligt klaar om ingezet te worden. Zo kun je in één keer een hele reeks afleveringen produceren en de afleveringen inplannen. Continuïteit gegarandeerd!

GIF

Meer informatie nodig?

Neem contact met ons op!