Uitlegvideo en instructievideo

Instructievideo’s, ook wel een explainer video of uitlegvideo genoemd, zijn populair, en terecht! Je kunt zo heel gericht uitleggen hoe iets in z’n werk gaat en dat is in sommige branches van groot belang.

Bij een uitlegvideo staan verschillende technieken tot je beschikking. Je kunt filmen op locatie of in een chromakey-studio. Je kunt kiezen voor animatie of een combinatie! Hieronder gaan we er dieper op in en kun je verschillende voorbeelden van een instructievideo zien.

Voorbeelden van uitlegvideo’s

De Rooi Pannen

D-link

Pathé

Sentimo

Instructievideo: filmen op locatie

Een instructievideo in z’n puurste vorm is een gefilmde productie op locatie. Wil je de werking van een apparaat of machine uitleggen, dan pak je er gewoon een camera bij. Je kunt de kijker zo bijzonder doelgericht tonen wat-ie moet doen, en wat-ie niet moet doen. Door middel van close-ups kun je hier heel gedetailleerd op in gaan.

Uitlegvideo: filmen voor greenscreen

<p”>Heb je in je instructievideo’s iets uit te leggen waarbij je grafieken wilt tonen, of bijvoorbeeld foto’s en filmpjes, dan is filmen voor greenscreen iets voor je! In onze akoestisch gedempte studio met autocue kun je alle kanten op. Van de Laar | Van Efferen Studio’s is zeer ervaren in zulke opnames en, minstens zo belangrijk, ook in het maken van een flitsende presentatie rondom de uitlegvideo’s. Omdat dit over het algemeen interne instructievideo’s zijn met interne presentaties, kunnen we deze niet op onze website tonen. Heb je interesse, dan laten we je graag in een persoonlijk gesprek zien wat de mogelijkheden zijn op het gebied van dergelijke instructievideo’s!

Explanimation maken

Wil je een uitleganimatie laten maken? Dat kan natuurlijk ook heel goed! Bij uitleg-animaties of explainimations wordt over het algemeen geanimeerd in 2D: een doeltreffende en snelle manier van werken. Een explanimation laten maken kan eenvoudig, zeker als je eenmaal een vormgeving hebt vastgesteld, met eigen kleurgebruik en karakters, dan kun je -binnen je eigen huisstijl- meer en meer onderwerpen aansnijden.

Instructievideo laten maken bij Van de Laar | Van Efferen Studio’s

Wil je zelf een instructievideo maken of een instructievideo laten maken? Wil je zelf een uitleg video maken, let er dan op dat je de boodschap eenvoudig houdt. Heb je veel uit te leggen in je instructiefilm? Verdeel dan de inhoud over verschillende instructiefilmpjes. De ideale lengte van een instructievideo is -afhankelijk van het onderwerp- 1 minuut. Kom je er zelf niet uit en wil je een uitleg video laten maken? Wij helpen je natuurlijk graag bij het maken van een instructievideo of een explainer video production. Neem contact met ons op en laat ons je wensen weten.

GIF

Meer informatie nodig?

Neem contact met ons op!