Social media

Social media videos zijn niet meer weg te denken uit de social media advertising mediamix. Deze vorm van social media advertising wordt steeds vaker ingezet en wij kunnen ze maken voor jouw merk die de kijkers raakt.

Een social video is een vorm van een social media ad en kan betaald worden ingezet, maar een social video kan zeker ook enkel via de eigen kanalen onbetaald worden geladen puur voor sympathie. Vaak hebben social media video’s niet tot doel om te converteren, maar worden ze ingezet voor image building.

Een social media video wordt ingezet op Facebook, Instagram of bijvoorbeeld YouTube om zo een complete social media campagne op te zetten. Worden ze gewaardeerd, dan worden ze gedeeld. Hoe sterker of opvallender de boodschap, hoe meer het gedeeld wordt en hoe meer kijkers!

Voorbeelden van social video’s

Heijmans

Spa

Bouwmaat

Morres

Social video laten maken

Een social video laten maken begint -net als bij de productie van een commercial– met het stellen van twee vragen: Wat is het doel? Wat is de doelgroep? Op basis van deze twee uitgangspunten maken we een script voor een goede sociale media reclame. Wil je autoriteit opbouwen, dan ligt het voor de hand dat we uitgaan van een zakelijke benadering. Wil je dat een boodschap viraal gaat, dan wordt eerder gekozen voor een opvallende aanpak die iets teweeg brengt bij de kijkers. Dat kan zowel positief als negatief. Als de kijker geraakt wordt door een teaser, zal de boodschap eerder gedeeld worden.

Social media advertising

Bij het maken van je social video, bijvoorbeeld voor Instagram en YouTube, ga je dus uit van doel en doelgroep. Het slagen van je social media advertising campagne staat of valt met targeting, als je dat goed gaat doen wordt het echt goede social advertising. Door je pijlen heel precies op je doelgroep te richten kun je nauwkeurig bepalen wie je boodschap gaat zien. Leeftijd, geslacht, interesses, carrière, eetgewoonten, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt je social advertising erop targeten! Deze vorm van social ads wordt steeds vaker toegepast en daarom is het van belang dat je ook echt de juiste boodschap hebt voor je getargete doelgroep, dat je social media videos echt op ze aansluiten en ze ze sympathiek vinden.

Jouw social media advertenties

Al jarenlang helpen wij onze klanten met hun sociale media reclame, hun social ads en het adverteren via social media. We creëren voor hen social media ads die een hoge opvalwaarde hebben en een positief effect hebben. Social media advertenties moet je goed doordacht aanpassen en dat doen we ook graag voor jou. Wil je één specifieke social video maken of wil je een afwisselend pakket social media ads, laat het ons weten via onderstaand contactformulier. Wij gaan graag voor je aan de slag!

Check ook eens wat we doen in Spotify reclame.

GIF

Meer informatie nodig?

Neem contact met ons op!