YouTube Shorts

YouTube reclame is niet meer weg te denken uit de huidige (online) crossmediale campagne mixen van de bekende adverteerders. Kijkers verwachten inmiddels dat ze reclame op YouTube te zien krijgen en de reclames zelf worden ook steeds beter ontwikkeld.

Wij maken al jaren YouTube reclames en kunnen je hierover goed adviseren. Daarnaast is YouTube shorts maken tegenwoordig ook steeds meer in ontwikkeling, waar wij onze klanten natuurlijk ook mee helpen.

Wat is YouTube reclame?

Wat is reclame op YouTube precies en hoe werkt het?

In het begin van YouTube reclame was er nog weinig over bekend. Af en toe werden TV commercials 1 op 1 doorvertaald naar het YouTube formaat en daar dan ook laten zien als een YouTube pre roll. Al snel bleek dat als je een YouTube pre roll laat zien, het tot een veel groter bereik leidde dan wanneer je je reclame enkel op de reguliere TV zenders toonde.

Steeds meer adverteerders kregen hier oren naar en het aantal advertenties op YouTube groeide hard, iedereen wilde een YouTube pre roll. Ook kwam men erachter dat het rechtstreeks doorzetten van je TV reclame niet het slimste is. Een reclame op YouTube vraagt om een andere aanpak, een speciaal voor YouTube ontwikkelde advertentie.

Een YouTube video laten maken

Waar je goed op moet letten als je een YouTube video gaat maken, is dat deze zo precies mogelijk op je doelgroep wordt getarget. Je wilt de kijker niet storen of vervelen, je wilt enkel, heel snel, je boodschap laten zien. Vooral snelheid is hier vaak van belang. Er zijn meerdere soorten YouTube reclame mogelijkheden, bijvoorbeeld een ‘non skipable’ advertentie van 6 seconden. In 6 seconden moet je dat je boodschap goed en duidelijk overbrengen, ‘less’ is hier echt ‘more’. Let erop dat je je actie noemt en je merk en met opvallende kleuren werkt.

Er is ook een YouTube reclame optie dat je wel een commercial maakt van 30 seconden, maar die is ‘skipable’, dat wil zeggen dat de kijker na een paar seconden je reclame weg kan klikken als hij de rest niet wilt zien. Zorg bij deze YouTube advertenties ook dat je in het begin je meest belangrijke informatie laat zien.

Youtube Shorts laten maken

Naast het ontwikkelen van YouTube reclames, maken we bij Van de Laar | Van Efferen Studio’s ook veel YouTube shorts. Een YouTube short verwijst naar korte verticale, staande, video’s die op het YouTube-platform worden geüpload. Dit formaat is vergelijkbaar met de populaire app TikTok en is bedoeld voor video’s van maximaal 60 seconden.

YouTube shorts zijn ontworpen om het delen van korte, pakkende videocontent te vergemakkelijken. Het grote verschil tussen YouTube shorts en YouTube pre rolls is dat een YouTube pre roll echt een betaalde YouTube reclame is en YouTube shorts zijn onbetaald en door gebruikers zelf geüpload. Er is steeds meer vraag naar YouTube shorts en wij helpen je hier graag mee.

Advertenties YouTube of Shorts?

Ben je op zoek naar échte YouTube advertising spots, dus betaalde YouTube reclame? Of ben je juist op zoek naar kwalitatieve YouTube Shorts? Wil je weten wat de YouTube reclame kosten zijn? Je kan bij ons voor alles rondom teaser filmpjes voor YouTube terecht.

Neem contact met ons op, Van de Laar | Van Efferen Studio’s staat voor je klaar.

Check ook eens wat we doen in Spotify reclame.