Wat kost reclame op tv

Veel mensen vragen zich af: “wat kost een reclame op TV nou eigenlijk?”
De kosten voor het maken van een TV commercial zijn sterk afhankelijk van de creatieve invulling en van de duur. Is het een grote commercial waarin je een heel verhaal wilt vertellen of enkel een actie-reclame die geanimeerd is? Wordt er muziek in de TV commercial ingezet en waar komt die vandaan? Is er een rol weggelegd voor geluidseffecten, maak je gebruik van een tag-on of een duo spot of is het enkel 1 hoofd commercial? Om maar wat te noemen. Ook de grootte van het uitzendgebied speelt een rol.

Kortom: genoeg mogelijkheden waar je goed over na moet denken voor de productie van de TV commercial kan plaatsvinden.

Wat kost TV reclame?

Duur van de TV commercial

De tv reclame kosten van een TV commercial van 15 seconden heeft lagere kosten dan die van een TV spot van 20 of 30 seconden. Beredeneer dus vooraf goed hoeveel tijd je echt nodig hebt om jouw boodschap te vertellen. Sommige mensen vragen ons ook “wat kost 1 minuut reclame op TV?” Maar 1 minuut is relatief erg lang en wordt niet vaak ingezet.

Creatieve elementen

Om de vraag over wat kost reclame op tv te beantwoorden is er nog een belangrijke keuze te maken, namelijk tussen live-action met acteurs, animatie, of een combinatie van beide? Het gebruik van professionele acteurs, regisseurs en scenaristen kan duurder zijn dan het creëren van een geanimeerde commercial.

Productiekosten

Productiekosten zijn natuurlijk een belangrijk onderdeel van TV reclame kosten. Deze kosten omvatten het huren van de productiecrew, locaties, rekwisieten en eventuele speciale effecten die nodig zijn voor de commercial. Hoe complexer de productie, des te hoger zullen deze kosten zijn.

Muziek en geluid

Het gebruik van op maat gemaakte muziek en geluidseffecten heeft ook invloed op de tv reclame kosten. Licentiekosten voor het gebruik van bestaande muziek of juist kosten voor het inhuren van componisten en geluidstechnici voor custom made muziek hebben invloed op het eind budget..

Postproductie

Natuurlijk zijn er ook de kosten voor het bewerken van de beelden, het toevoegen van speciale effecten, kleurcorrectie en andere postproductiewerkzaamheden die invloed hebben op de TV reclame kosten.

Uitzendrechten

De kosten voor het uitzenden van de commercial variëren afhankelijk van de beoogde doelmarkt (regionaal, nationaal, internationaal), het tijdstip van uitzending en bij welke omroepen je de TV reclame wilt laten zien. Wat kost ster reclame en hoeveel kost een hoeveel kost reclame op tv bij de commerciële zenders als RTL? Waar zit je doelgroep eigenlijk? Vergelijk de kosten tv reclame bij de verschillende exploitanten met elkaar.

Overige kosten

Denk aan kosten voor het huren van apparatuur, vergunningen, en eventuele onvoorziene uitgaven, die kunnen ook drukken op je totale televisiereclame kosten.

Dus hoeveel kost een reclame op TV voor mij?

Om een beter begrip te krijgen van kosten reclame op TV is het dus raadzaam om een gedetailleerd budget op te stellen. Wij kunnen je goed helpen om de kosten tv reclame in kaart te brengen. Neem contact met ons op en wij geven antwoord op jouw vraag: “Wat kost reclame op TV voor mij?”