Een radiospot maken

Van de Laar | Van Efferen Studio’s is toonaangevend in het bedenken en produceren van effectieve radiospots. Bij de productie van een radiospot verzorgen wij het complete traject: copywriting, stemcasting, sound effects, muziekcompositie, opname in onze studio’s, mastering en aanlevering.
Heb je al een script? Dan halen onze stemregisseurs het maximale uit jouw copy.

Voorbeelden van radiocommercials

‘t Zusje

Vitakraft

Overamstel Uitgevers

Heuts

Doel en doelgroep van de radio spot

Een radiospot maken begint met het bepalen van doel en doelgroep. Zijn doel en doelgroep bepaald, dan gaan we een script schrijven. Hierbij wordt ook gekeken naar de overige reclame-uitingen van het merk. De uitstraling moet immers op alle platforms hand-in-hand gaan. Ieder medium vraagt om een specifieke aanpak. Bij radio is het belangrijk om vanaf de 1e seconde de aandacht te trekken in het reclameblok en de juiste doelgroep aan te spreken.

Mannenstem of vrouwenstem?

Wanneer we een radiospot maken, wordt ons vaak de vraag gesteld: wat is beter? Een mannenstem of een vrouwenstem? Daar is geen kant-en-klaar antwoord op te geven. Bij het ene product werkt een vrouwenstem beter, en bij het andere een mannenstem. Er gelden bij het maken van een radiospot geen strikte regels. Soms is een eenstemmige radiospot sterker dan een dialoog. Soms versterkt de inzet van muziek de boodschap, en soms werkt juist de kracht van de stilte.

Waarom zijn er geen bekende liedjes in radiospots?

Waarom horen we bijna nooit bekende liedjes in radiospots? Het antwoord is eenvoudig: de kosten liggen over het algemeen hoog. Het is vaak aantrekkelijker om muziek op maat te componeren. Muziek die past bij het merk, met een herkenbaar sound logo.

GIF

Meer informatie nodig?

Neem contact met ons op!