Videomarketing

Bij videomarketing wordt video ingezet om een boodschap over te brengen, een verhaal te vertellen of een product te presenteren aan je doelgroep. Videomarketing kan verschillende vormen aannemen. Hieronder staan de meest populaire vormen:

  1. Promotievideo’s: Deze commercial video’s benadrukken de kenmerken en voordelen van een product of dienst.
  2. Uitlegvideo‘s: Deze vorm van videomarketing wordt gebruikt om uit te leggen hoe een product of dienst werkt. Mogelijke vragen of zorgen van klanten worden ook aangepakt.
  3. Tutorialvideo’s: Een tutorialvideo biedt de mogelijkheid om stapsgewijze instructies over hoe een product te gebruiken of een specifieke taak uit te voeren.
  4. Klantgetuigenissen: In deze video commercials tonen tevreden klanten die hun positieve ervaringen delen met een product of dienst.
  5. Merkverhalen: Bij deze vorm van videomarketing worden verhalen die de waarden, missie en geschiedenis van het merk vertellen laten zien om een ​​band met de kijker op te bouwen.
  6. Social media video’s: Dit zijn korte, boeiende commercial video’s die specifiek zijn gemaakt voor sociale mediaplatforms. Ze zijn gemaakt om de aandacht te trekken en het delen aan te moedigen.

Videomarketing is steeds populairder geworden door de opkomst van online video platforms, zoals YouTube en Instagram. Video advertising is een slimme manier binnen de marketingmix om je boodschap over te brengen en je merkbekendheid te vergroten.

Commercial video – DOOH

Er is ook nog een andere vorm binnen de marketing mix waarbij video’s worden gebruikt: de “digitale out-of-home” (DOOH) reclame. Hierbij kan je een reclame video laten maken die wordt gezien op grote schermen, in abri’s, op vliegvelden en op andere openbare locaties. Dit soort video commercials zijn zeker ook een onderdeel van video advertising. Door schermen op drukbezochte plekken te gebruiken, raak je de doelgroep op andere plaatsen dan in het reguliere ‘videomarketing umfeld’. Hierdoor heeft je boodschap minder concurrentie om zich heen.

Daarnaast biedt het gebruik van digitale schermen je de mogelijkheid om flexibel in te spelen op doelgroepen en de inhoud in real-time aan te passen. Het kan ook interactieve elementen bevatten, zoals aanraakschermen of sensoren. Hierdoor maak je de video commercials nog interessanter en verhoog je het ‘engagement’ van je doelgroep.

Videomarketing bureau

Van de Laar | Van Efferen Studio’s maakt al meer dan 30 jaar video’s voor veel grote en kleine adverteerders. Wij weten wat we doen op het gebied van video adverteren en we gaan met onze tijd mee. Daarom kunnen wij je zeker ook van dienst zijn met jouw hulpvraag rondom videomarketing.

Wil je een reclame video laten maken, of juist een uitleg video of een social media video of een digital out of home video, wij weten hoe dit werkt en helpen je graag!